Antaganden

Här följer en del antaganden. Glöm inte det, det är bara antaganden!

Antag att du jobbar i en statlig myndighet sedan drygt fyra år tillbaka. Antag att du nu går en utbildning inom denna myndighet.

Antag sedan att du har sökt en annan tjänst inom samma myndighet, men i ett annat län. Ett jobb som du bara får om du genomför och klarar av tester som pågår under ett halvår och som kulminerar i en vecka då du tvingas genomföra ett till två maratonlopp varje dag i fem dagar med endast en timmes sömn per natt.

Antag att när utbildningsansvarige för utbildningen du går på får nys om att du sökt den där andra tjänsten, avskiljer dig från utbildningen med omedelbar verkan. OBS! Du har alltså inte fått tjänsten, långt ifrån. Du har bara sökt den.

Antag att utbildningsansvarige påstår att pengarna för din utbildningsplats ska läggas på någon som blir kvar i myndigheten i samma län. Men att, om sanningen ska fram, så blir det en vakans på utbildningen, eftersom det inte finns någon annan som kan ta din plats där.

Antag alltså förljande: du anses så illojal för att du sökt en annan tjänst (OBS! Sökt, inte fått!) att du straffas av din arbetsgivare genom att inte få fullfölja en redan påbörjad utbildning. (Där kursledaren haft kännedom om din ansökan hela tiden och inte haft något emot det hela.)

Så, mina damer och herrar.

Antag att detta pågår varje dag i en av Sveriges största myndigheter.

Detta och långt mycket värre saker.

Det här inlägget får jag inte skriva, men vet ni. Det skiter jag i!

5 reaktion på “Antaganden

  1. Så är det. Är du illojal (söker annan tjänst, berättar om missförhållandena och korruptionen, talar med pressen, uttalar dig negativt om något vad som helst, slickar fel röv) så blir du bestraffad. Ett populärt straff av de närmsta cheferna kan tex vara att du och dina kollegor inte får äta lunch tillsammans. Dagis? Nej, vuxna människor som är satta att skydda dig och mig.

  2. Och det där är toppen av ett isberg. Jag kände förtroende för en viss statlig myndighet innan jag fick insyn i den. Nu är jag mest rädd.

  3. Jag är inte alls överraskad när jag läser dina “bara antaganden”. Jag själv jobbade i en statlig myndighet och blev behandlat väldigt illa under längre tid. Mina närmaste chefer har ljugit för mig, troligen ljugit om mig och behandlat mig som skräp. Det resulterade att jag nu läser en annan utbildning trots att jag redan har en lång utbildning bakom sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>