Antaganden del 3

Här följer en rad antaganden. Igen. Glöm inte det, det är bara antaganden!

Antag att du jobbar inom ett yrke inom en svensk myndighet som är väldigt händelsestyrt. Vi kan tillexempel anta att du jobbar på McDonalds. Nej, det är ju ingen myndighet, även om man kan tro det, men ni fattar grejen va? Alltså – kommer det många och vill mosa ansiktet fullt med sladdriga hamburgare, så kommer du ha mycket att göra. Har alla kommit på att det är ganska äckligt att äta på McDonalds och hellre väljer Max istället, så kommer du ha tid att peta näsan, svabba golvet och fila hälarna.

Antag att du kommer till ditt jobb och dina två närmsta chefer säger till dig och dina kollegor: “Idag MÅSTE ni kränga minst fem fiskburgare, vi ligger så dåligt till på fiskburgarefronten!”

Antag sen att det är ett arbetspass där folk hellre går till Max. Du har inte så himla mycket att göra. Och alla som kommer vill ha en BigMac eller QP, inte fiskburgare. Du fråar till och med några stycken om de inte kan tänka sig att köpa en fiskburgare också, men nej.

Antag att när arbetspasset är slut och du och dina kollegor och chefer samlas för att sammanfatta passet, så berättar dina kollegor att de inte heller har sålt en endaste fiskburgare. Det var helt enkelt ingen som ville ha det!

Antag då att dina chefer blir rasande och kallar er inkompetenta och lata och beskyller er för att inte göra ert jobb. Antag sedan att cheferna anser att en bestraffning är på sin plats. Som straff kommer du och dina kollegor inte få sitta ner tillsammans och äta lunch på nästa arbetspass.

Antag att vuxna kvinnor och män behandlas som dagisbarn. Antag att chefer som dessa två är mer regel än undantag i denna myndighet.

Så, mina damer och herrar.

Antag att detta pågår varje dag i en av Sveriges största myndigheter.

Detta och långt mycket värre saker.

Det här inlägget får jag inte skriva, men vet ni. Det skiter jag i!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>