Om idag

Idag fyller jag inte alls år. Det gjorde jag däremot förra veckan när jag var hemma hos mor.

Kärleken är väldigt noga med födelsedagar. Ja, det är ju jag med. När det gäller andra än mig själv, vill säga. Visst är det kul med något litet extra dagen man fyller år, men det behöver liksom inte regna mamma från himlen och himlens alla änglar behöver inte putsa upp sina guldtrumpeter för att hylla mig.

Kaffe på sängen duger alldeles utmärkt!

Men Kärleken vill fira och då får han göra det :) Jag tänker inte hindra honom!

Vi har utsett dagen idag till alternativ födelsedag (och morgondagen till alternativ Fars Dag).

Så jag vaknade i morse av skönsång och frukost på sängen. (Jag hade inte sovit många timmar eftersom kråkan kräktes fyra gånger under bara några timmar och jag tvättade, hängde tvätt, slängde in ny tvätt, tröstade, bytta blöja, bytte jamasar och låg och angstade till framåt småtimmarna.)

Jag fick även två paket på sängen. Ett från kråkan och ett från bästvännen. När jag skulle öppna kråkans paket sa jag:
- Åh, vilket fint paket! Undrar vad det kan vara i det här paketet!
Kråkan svarade tjänstvilligt;
- De e mammas tofflor i ketet!
Jahaja, så bra! Nya tofflor?! Ååååh! Vad bra! Mina mysraggisar som har stora hål i sig!

I paketet från bästvännen var det lyxig duschkräm, hudkräm och nagelfilar!

Jag trodde ju att det var firandet, så döm om min förvåning när jag kom ner till vardagsrummet och det bara dräller av paket, blommor och en alldeles underbar tårta!

Högst upp på traven av paket låg en ordbok.
- Varför ligger den där? frågade jag Kärleken.
- Din mamma sa att jag skulle lägga fram den boken, så då gjorde jag det.
Jaha, en ordbok från -77…
Jag öppnade boken och däri låg ett kuvert. Ja, från mamma såklart. I kuvertet fanns ett kort med en hälsning som gjorde mig tårögd. Det var även ett visst… monetärt.. innehåll i kortet. Det där hade mamma fixat med när de var här uppe och hälsade på.

Som om det inte räckte med alla presenter jag fick när jag var där nere? Och som om det inte räckte med alla tusenlappar de lade ner på oss när de var här och hälsade på?!

Tack, mamma! Tack! Jag älskar dig!

Ja, så var där ett kort och ett paket från svärmor och svärfar. I paketet fanns en ny vattenkokare. Som jag önskat mig! Som är SÅ välbehövligt då vår gamla vattenkokare, köpt på ÖoB för 99 kr år 2003, gick hädan för snart ett år sedan och jag saknat en ny sedan dess. Den var inte bara hett önskad och efterlängtad, den var dessutom snygg OCH snabb!

Sen fanns det två stooora paket från Kärleken.

Det ena innehöll något som jag också hett önskat mig och tjatat om det senaste året; en egen OnePiece! Det andra paketet innehöll något som jag också längtat hett efter och tjatat om i flera månader; en underbar ryamatta! (Jaja, jag får ju knyta den själv, det är ju (mer än) halva nöjet!)

Rosorna är alldeles fantastiska och tårtan var inte bara fin att se på, den smälte dessutom i munnen!

Alltså, vilken dag! Jag kommer ha svårt att toppa den imorgon på vår alternativa Fars Dag! (Det kommer jag inte lyckas med, så det är ingen idé jag ens försöker.) När kvällen kom slet jag av mig alla mina kläder, kröp in i min OnePiece, krängde på mig tofflorna, kokade en mugg te och började knyta min underbara ryamatta medan jag lyssnade på talbok.

Synd bara att kråkan varit hängig och sjuk. Febrig och trött och slö. Hon har suttit eller legat i soffan och glott på tv eller sovit hela dagen. Hon har druckit kanske två glas saft på hela dagen. Ätit 1½ pepparkaka.

Sen åkte jag och veckohandlade och köpte ett helt paket Piggelinglassar till henne. Så hon åt två såna också. (Lite Proviva och väldigt mycket handsprit köpte jag också. Oklart om det hjälper, men det lär åtminstone inte skada.)

Och till middag fick hon faktiskt ner nästan en hel potatisbulle!

Hon är fortfarande het som en liten kamin, men inte kräkts sen tidigt i morse, så imorgon kommer hon nog vara sitt gamla vanliga jag igen. Då, när antingen jag eller Kärleken kommer ligga med huvudet i hinken. Har vi riktig tur kommer vi ligga med varsin hink.

Det är alltid lika kul att få göra bekantskap med Herr Calici varje höst/vinter! *ironi* (Jo, för det viruset måste vara av hankön, se bara på hur världen ser ut – vilket kön ställer till med mest skit i världen? Inte fan är det snippfolket i alla fulla fall!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>