13…

… dagar kvar till BF.

Idag är jullovet äntligen slut och Kråkan har varit på dagis. Nu när jag är ledig får hon tyvärr bara vara på dagis 5 timmar 3 dagar i veckan. Uselt, tycker både kråkan och jag.

Det var helt ljuvligt att vara själv för några timmar. Vad jag gjorde? Jag åt en brakfrukost och sen somnade jag på soffan och sov tills det var dags att hämta Kråkan igen. Hyfsat trött efter de senaste veckornas bråk om nätterna.

Jag fattar ärligt talat inte hur hon orkar hålla på timme ut och timme in. Gap och skrik och bråk. Varenda natt slutar det med att jag gråter av trötthet, barnet illskriker, pappan blir tokarg och skriker och dunkar nävarna i madrassen i ren frustration.

Det går inte att prata med henne. Det är som om hon fastnar och det går inte att bryta. Hon kan skrika i timmar “men jag VILL”. Det går inte att argumentera, förklara, bli arg, kramas, ignorera, prata om nåt annat.

Och stackars Kärleken har ju börjat jobba och behöver verkligen sova. Jag kan ju åtminstone sova på dagen tre dagar i veckan.

Och snart kommer Ru… Happy happy joy joy…

3 reaktion på “13…

  1. Gud vad jobbigt! Om Kråkan håller igång så om nätterna och sen är på dagis på dagen, när sover hon då? Jag tänkte ifall du kunde försöka sova då, du med.
    Undrar om Kråkans beteende kan höra ihop med att hon känner att det är stor förändring på gång och att du inte orkar som förr. Kan inte barnmorskan/läkaren skriva intyg om att du pga komplicerad graviditet nu är behöver ha Kråkan på dagis fram till barnet kommit?

  2. Kråkan brukar somna nångång mellan 19-20, sover fram till midnatt ungefär, sen är det bråk i några timmar innan hon somnar om. Hon är väldigt trött på mornarna, av förklarliga skäl. I morse gick det knappt att få liv i henne. Nu när det inte är lov kan jag ju sova när Kråkan gör det och på dagarna, det var svårare på lovet när hon var hemma… Jag ska testa och se först om det funkar att hon är på dagis 3 dagar i veckan, orkar jag inte så får jag ta en diskussion med läkare och dagis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>