Dilemma och big time beslutsångest

Jag skulle inte sagt att jag ville ha det där jobbet. Jag visste att det var deltid. Men jag trodde inte att det skulle vara mindre än halvtid. Snarare 42,5%. Vilket skulle ge i runda slängar 8000 ut efter skatt. Ett jobb som vara endast i 6 veckor över sommaren.

Efter att ha pratat med stora djursjukhuset har jag alltså två alternativ:

1. Jag börjar jobba på stora djursjukhuset så snart som möjligt fram till och med augusti. Jag jobbar endast 80% , dvs endast 4 dagar i veckan, vilket ger mig ca 14500-15000 i bruttolön. Ser jättebra ut på ett CV och det är ett vik som sträcker sig över 5 månader och jag kommer att lära mig precis hur mycket som helst. Men jag kommer att få köra den vidriga vägen Uppsala-Enköping-Västerås-Djursjukhus dvs ca 10 mil enkel resa ungefär 88 gånger ena vägen och 88 gånger andra vägen under dessa fem månader och hoppas att jag inte somnar vid ratten och kör ihjäl mig på kuppen. Jag kan gå med i A-kassan och om jag sköter mig bra kanske de till och med vill ha mig kvar.

2. Jag jobbar 3 veckor i april-maj på distriktet där hemma, ytterligare 2½ vecka i början av juni och tre veckor i augusti. Från midsommar och hela juli (6 veckor) är jag här hemma och cyklar till jobbet jag har 17 timmar i veckan och får inga fina meriter i mitt CV och ingen höjdarlön och kan inte gå med i a-kassan. Minimal chans till förlängning.

Jag är så himla frustrerad och ledsen och uppgiven nu att jag inte vet vad jag ska ta mig till och alla vill ha besked nu och helst igår och det är inte ens säkert att det är ok för de på distriktet där hemma att jag jobbar så och det är inte säkert att jag får det där 42%-jobbet heller och om jag tackar nej till stora djursjukhuset kanske jag står utan helt och hållet.

Jag VILL INTE ha det såhär!

Snälla hjälp mig fatta ett beslut, snälla

4 reaktion på “Dilemma och big time beslutsångest

 1. Inget lätt val, vännen.
  Inte lätt att råda heller men med tanke på bildande av familj *ler* så kanske det är bra att ta dom där 5 månaderna för att få upp föräldrapenningen?????
  Jag vet inte hur det funkar med det där……..

  Kram<3

 2. Jag hade valt alternativ nr 1.
  Du vet vad du vill i det långa loppet, du vill ha familj, barn och hålla dig i närheten av Kärleken och då har du redan valt. Det som sätter krokben är pendlingen? Finns det tåg, buss.. som du kan pendla med?
  Pendlingen blir en vana och du kan lyssna på talböcker, du kan drömma om Kärleken och ditt kommande barn som kan börjas bakas i höst med din lön och sen rätt till föräldrarpenning!! (WOW!). Du kan svära i smyg och tänka att du klarat av värre saker än det här och vips har det gått 5 månader, du har fått mer jobb och ni kan börja bygga familj på allvar. Tänk inte på allt som kan gå snett, tänk på vad du vill framåt och gör det som krävs för att ta dig dit. Precis så som du alltid gjort :) Än har du inte misslyckats om vi säger så. Kärleken finns ju där, han är kvar.

  Alternativ nr 2 är ju inte ens att fundera på. Bo i Grälbo, pendla långt några gånger men sen vara ifrån Kärleken veckor i sträck och inte få någon föräldrarpenning/sjukpenning när det finns ett barn som river och knackar på och vill komma till dig. Alt, 2 verkar vara för hattigt också.. du är värd kontinuitet även om priset är att långpendla. Tycker jag då.. men jag är inte du så givetvis är det du som ska känna, stöta och blöta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>