Lilla Vickevire

Igår hoppade mitt lillfinger ur led på något mystiskt vis. Den leden mitt på fingret. Jag masserade bara Kärlekens rygg och då använder man knappast lillfingret särskilt mycket. Ändå liksom klickade det till och sen kunde jag inte böja fingret. Ont som f-n! Jag tog tag i fingret och liksom drog det rätt ut och då klickade det till igen och jag kunde böja fingret igen trots att det gjorde hyfsat ont när jag gjorde det.

Idag är fingret ungefär lika tjockt som ringfingret och har samma nyans som mosade blåbär och det molvärker, är stelt och känns allmänt obehagligt.

Mystiskt på min ära.

Bör man uppsöka sjukvård är nästa fråga?

7 reaktion på “Lilla Vickevire

 1. Sitter det rätt så……sitter det förhoppningsvis rätt? Tror du att du fått en skelettskada kanske en röntgen vore på sin plats.

 2. Det sitter nog rätt, det går ju att böja på, fast särskilt stabilt kan jag inte påstå att det känns. Vete fåglarna om jag misstänker skelettskada. Det gör inte nämnvärt mycket ondare när jag tar på det och det ser ut som om svullnaden börjar lägga sig. Jag tejpar och avvaktar. Tack för rådet doktor Mårr! :)

 3. Du kan väl tappa ur den och kolla om det är fettpärlor, eller om det skimrar som ett blodigt sommarhav? :)

  (Ledskador kan ju göra överjävligt ont det också, och en grinig ledkapsel vill man inte ha som ovän.)

 4. Du kommer med så briljanta idéer sådär på kvällskvisten, doktorn :) En grinig ledkapsel vill inte heller ha en envis Mysa som ovän och värddjur ;) Irriterande att inte kunna/våga ta NSAID’s vid slika tillfällen.

 5. För att?
  Gastrit?
  Sänsliga njurar?

  En lillekur är annars toppklass, jag brukar få göra det när min rygg sneat ihop alldeles, men då får jag blanda upp diklon/naproxenen eller vad jag nu tar med Omeprazol. Brukar gå bra.

 6. Heh, isf får jag kombinera med Betapred samt Epi-Pen sittandes på akuten. Obra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>