Besök

Det är så skönt med helg! Man uppskattar ledigheten mer när man inte är ledig jämt :)

Igår sov jag halva dagen, tvättade två maskiner tvätt, pysslade i trädgården och satt en stund i trädgården i solen med en bok. Ljuvligt! Jag hängde min tvätt på tork utomhus. Kärlekens tvätt och vår gemensamma tvätt var jag tvungen att hänga inne, så att det inte kommer så mycket pollen på den. Min stackars allergiska sambo. Jag lider verkligen med honom. Han ser ut som Rudolf med röda mulen idag och nyser och nyser och ögonen rinner. Trots antihistaminer. Inte lätt att njuta av våren då.

Jag ringde förresten polisen (eller rättare sagt Kärleken, eftersom han jobbade vid det tillfället) igår också, eftersom våra grannar bråkade så. Jag trodde de höll på att ha ihjäl varandra allra minst. Så Kärlekens kollegor kom hit och pratade med grannarna och allt blev lugnt. Det var tydligen ingen fara på taket. Puh!

Idag sov jag inte fullt lika länge. Största delen av dagen har jag tillbringat i Sollentuna hemma hos svägerskan och Lillan. Bror jobbar hela helgen, så honom såg jag inte skymten av. Jag, svägerskan och Lillan tog en promenad till Helenelund och köpte en glass. Lillan somnade i vagnen. När vi kom hem drack vi lite kaffe och satt och snackade om allt mellan himmel och jord. Hon är bra, min svägerska! Jag kommer sakna dem asmycket när de flyttar tillbaks till västsverige om fem veckor!

Tänk att inte bara kunna kvista över på en kopp kaffe och en mysstund med Lillan :(

Nu håller Kärleken på att laga mat och jag har röjt upp lite i röran här hemma. Kärlekens svägerska är på besök här nere och tänkte komma förbi tillsammans med sin kusin och yngsta sonen. Det var egentligen meningen att vi skulle ha lite grillafton tillsammans med vänner här ikväll. Kärleken hade alldeles glömt bort sin svägerska. Vi tar grillaftonen på onsdag istället. Då är jag ju ledig. Hoppas att det blir bra väder bara!

Den här veckan jobbar jag bara tre dagar. Ledig på onsdag och så är det röd dag på fredag. På tisdag gör jag min allra första “egna” dag, med egna patienter på egen lista. Jag börjar inte förrän kl 13 och går på akutpasset kl 16.30. Hujedamej! Det värsta passet av alla på första dagen. Men det ska bli kul och spännande samtidigt. Jag lär ju ha att göra, det brukar välla in patienter på akuten.

Imorgon är sista “gå-bredvid-dagen”. Den ska jag tillbringa på operationsavdelningen. Spännande!

2 reaktion på “Besök

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>