Ledig dag

Idag är min lediga dag. Den är välbehövlig efter gårdagen.

När jag kom kl 13 skulle jag ta lite egna bokade patienter. Det hade varit lugnt på akuten hela dagen och akutveterinären verkade nästan lite uttråkad. Skönt, tänkte jag, då fortsätter det förhoppningsvis vara hyfsat lugnt under kvällen när jag går på akutpasset.

Men någon timme senare rasade det in 5-6 riktigt sjuka patienter samtidigt och akutveterinären från tidigare hade lämnat över några som hon inte hann med. Helt plötsligt stod eftermiddagens akutveterinär och hann inte med, det ramlade in patient efter patient och situationen var smått kaotisk.

Alla tillgängliga veterinärer fick hoppa in på akuten och hjälpa till, däribland jag. Jag tror vi var fyra veterinärer på gång samtidigt på akuten och våra stackars sköterskor slet som galningar. Rummen räckte inte till för alla patienter.

Det var lite pyssel med att få allt att funka med inskrivningar och ordinationer och remisser till blodprover och ultraljud osv. En patient ramlade mellan stolarna och höll på att missas. Det var tur att jag hade den i åtanke senare på kvällen, annars hade det inte blivit så bra. Den kom under behandling och blev opererad under kvällen. Puh!

När jag så skulle gå på mitt riktiga akutpass var det relativt lugnt, men jag var helt slut och var tvungen att ta en matpaus.

Resten av kvällen sprang jag mest omkring, än hit och än dit. Det administrativa tar sån förbaskad tid! Säg att en patient är på djursjukhuset i två timmar innan den kan gå hem och jag debiterat färdigt. Då har jag ägnat kanske 10-20 minuter med djuret och djurägare, resten är rent pappersgöra. Remisser, ordinationer, röntgen, ultraljud osv. Kanske skulle man blivit djursjukvårdare istället, de har betydligt mer djurkontakt och inte det yttersta ansvaret.

Jag var hur som helst som en urlakad sill när passet väl var slut och jag skulle åka hem. Jag kommer inte ens ihåg att jag släckte lampan, jag tror jag sov innan jag lade huvudet på kudden.

Men idag är jag ledig och har en massa ärenden att uträtta. Kärleken är också ledig, så vi får nästan som en liten minihelg mitt i veckan. Skönt! Och imorgon är sista arbetsdagen för mig den här veckan. Jag jobbar ju inte ihjäl mig precis :) (inte som på distrikt, gubevars)

2 reaktion på “Ledig dag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>