Jorå

Bästa boten mot trötthet är inte att sova, har jag kommit på. Det är att inte sova. Eller i alla fall att sova väldigt lite.

I vanliga fall går jag och lägger mig kring 22 när jag ska upp kl 6. Då är jag helt död och förintad på morgonen när jag vaknar och kan inte förstå hur jag ska överleva dagen. Igår väntade jag på Kärleken när han slutade jobba 22.15. Sen pratade vi och myste i sängen. Inte förrän 00.30 släckte vi lampan. Jag trodde jag skulle vara mer död än levande imorse, men icke. Pigg och glad studsade jag upp kl 06.00 och har inte varit såhär pigg på evigheter. Hah! I fortsättningen blir det sena kvällar för min del!

Det har varit en bra dag på jobbet. Höga berg och djupa dalar, kan man nästan sammafatta det hela med.

Den djupa dalen bestod i att en gammal, gammal man kom in med sin uråldriga hund. Hunden var tvärdålig. Svårt att andas, formidabelt blåsljud som nästan inte hördes över lungödemsljuden. Skvalpig i hela magen. Hjärtsvikt.

Jag rekommenderade att hunden skulle få somna. Och gamla husse blev så förfärligt ledsen. Så ledsen att det skar långt in i mitt hjärta och jag var tvungen att gå ut för att inte bryta ihop själv. Stackars gamla farbrorn, hans bästa vän och följeslagare skulle inte få följa med hem. Ibland brister mitt hjärta och blöder en skvätt för dessa djurägare. Jag önskar så innerligt att det fanns något, vad som helst, jag kunde göra. Som kunde hjälpa och trösta. När inte bot finns.

Ibland känner jag mig så maktlös. Och är det någon känsla jag inte står ut med så är det just maktlöshet.

Jag har tänkt på farbrorn hela dagen och undrar om han kom hem ordentligt. Jag erbjöd honom att ordna med skjuts hem, det kändes inte bra att han skulle sätta sig i bilen och köra hem i det skick han befann sig. Jag tänker på honom nu då han sitter ensam där hemma utan sin livskamrat. Jag hoppas han har någon som ser efter honom!

Det höga berget bestod i en mystisk katt som har mystiska saker för sig som ingen kan förklara, trots omfattande utredningar. Det är en raskatt som är tänkt att användas i avel, men det har inte funkat eftersom hon inte vill löpa och de få gånger hon gjort det har hon inte kommit i höglöp utan bara fräst ifrån till hanarna. Vad det beror på är det ingen som lyckats lista ut. Katten har tidigare stått på p-piller, men slutade med det i och med att det var dags för henne att gå i avel.

Idag kom matte och var orolig över en knöl i juvret. Eftersom katten stått på p-piller var hon rädd att det skulle vara en tumör. Jag kände och kände och kunde kanske eventuellt känna en mikroskopiskt liten knöl i ena juverdelen. Men å andra sidan kändes motstående juverdel likadan. Och spenarna var lite stora och lite svullna. Hmmmm, tänkte jag, vad är nu detta.

Och så klämde jag på magen. Jomenvisst var där en mystisk struktur som skulle kunna vara kattungar. Matte blev eld och lågor. Ett ultraljud bekräftade min misstanke. Matte blev så glad att hon studsade omrking som ett popcorn och kramades och nästan grät av glädje. Hon sa att hon var lika glad nu som när hon fick reda på att hon själv var gravid. Helt oväntat men mycket lyckligt slut.

Kärleken var på husvisning idag. Han blev störtkär i huset, men med tanke på allt som måste åtgärdas, läget och det begärda priset, så måste vi avstå.

Imorgon ännu en husvisning. Det är ett hus jag hoppas mycket på. Hoppas nu bara att det inte är för litet!

11 reaktion på “Jorå

 1. det där med att inte sova funkar bara en natt eller två för mig iaf, sen måste jag få “sova ikapp” ordentligt. För i längden blir man liksom lite avtrubbat trött, inte så man går och gäspar hela tiden men så att man har en matthet i kroppen och mest känner sig sliten.

 2. Det är ju det som är det fina i kråksången, jag jobbar bara två dagar, sen har jag en dag ledigt (=sova). Jobbar två dagar till, sen helg (=sova och pyssla) :D

 3. Nuvarande ägaren visste ingenting om huset, inte om/när det var omdränerat, inte när/om taket var bytt osv osv. Inte energideklarerat, ingen radonmätning gjord, inte besiktigat. Taket behöver förmodligen bytas, köket renoveras osv osv. Och jag får endast 2 mil kortare resväg. Huset är värt max 1 miljon, men budet som ligger nu är på 1,5 och det kommer nuvarande ägaren inte att godta…

 4. Jag ville bara sticka in huvudet lite snabbt för att säga att er hälsning kom fram i tid. Tack så mycket vännen. *hjärta*

  Sen det här med att titta och köpa hus, jag har flera vänner som köpt för smått redan från början så jag fick nästan hjärtsnörp när jag såg att det bara var 3 rum och kök i dagens visning. Det verkade inte vara så många kvadrat heller så det är inte det lättaste att bygga ut? Köpa för smått i den bemärkelsen att det krävs minst 4 rum för att en familj ska få plats och helst ska det ju finnas plats för mammor och vänner med om de kommer och hälsar på. Rum som kan funka som kontor när ingen sover där. 4 stora rum har alltså varit för smått för dem som fått två barn och vill umgås med folk hemma men ni kanske bara kikar för det är skoj :) Nu ska ju inte jag snacka som bor 3 pers på 56 kvm men det är en nödlösning som inte funkar i längden :-)

  Kram kram!

 5. Det här var på gränsen till för litet, men vi vill nog bara ha ett barn, så då funkar det alldeles utmärkt. Det var så himla, himla fint! Med ett extra insatt fönster i vardagsrummet och en inglasad uteplats samt fixande i trädgården kommer det bli just ett sånt hus jag vill ha. Vi ska prata om det imorn, så får vi se om vi lägger ett bud.

 6. Det är så skoj att kolla på nytt boende. Man flyttar varje gång man är på ett nytt ställe och så känns det lyxigt när man flyttar vidare sen ;)

  De som köpt för litet har köpt samma antal rum som folk i familjen eller ett rum+.. och de har blivit trångbodda när allt kommit omkring. Med bara ett barn så är det ju inte fel med ett gäst/data/kontorsrum, utöver sovrummen alltså. Ett eget rum där man kan komma undan en stund med egen dörr eller som rymmer en sladdis som man inte planerat tex. Det jag menar är att ska ni ändå köpa nytt ihop, köp inte förlitet med en gång och så kommer ni på om 4 år att fan.. vi skulle ha valt bort husen under 4 stora rum och kök. Vi skulle kollat på 5 rum och hellre valt bort.. *bla bla*

  Mer länkar till husen ni kollar på säger jag bara :-) Det är skoj att kolla med er och jag lovar att inte komma med mer dumma comments nu.

 7. I löv your comments, sweetiepie :) Husen här i krokarna är snorigt dyra, inte som i hemtrakterna. Ju fler rum – desto dyrare. Jag menar en helt vanlig liten villa i ett bostadsområde här kostar runt 5-6 miljoner. Och då är det inga extras, kanske 3-4 rok. Och vi är inte just några miljonärer. Och hittar man ett hus i en hyfsad prisklass med tillräckligt många rum, så kan man ge sig på att det är något allvarligt fel på det… Typ fukt, mögel, ej godkänt avlopp, radon osv. Men det bara måste finnas ett hus även för oss, så vi letar vidare. Och du kommenterar vidare, eller hur?! ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>