Mortons neuralgi?

Jag prioriterade att försöka få tag på en läkartid idag, istället för att åka till jobbet. Jag var ju lite orolig, så att säga.

Jag fick tid på min husläkarmottagning kl 16.40 idag (vilket gjorde att jag faktiskt kunnat åka till jobbet, men jag visste ju inte riktigt när jag skulle få tiden och det tar mig ändå 80 minuter att ta mig från jobbet och till Uppsala.)

Läkaren klämde och kände och testade reflexer och la sin panna i djupa veck. Jag brukar gnöla över knepiga patienter jag får, nu har jag tydligen blivit en själv.

Jag har normala reflexer, nedsatt känsel i huden på foten, svag i tårna och palpationsöm över metatarsalben tre. För att utesluta stressfraktur (hur jag nu skulle kunnat få den när jag antingen sitter i bilen eller hasar omkring i korridorerna på jobbet) skickades jag till röntgen.

Bara att åka vidare till Ackis och vänta på röntgen. Det var ingen fraktur, vilket jag redan misstänkt. När jag kom hem satt jag och googlade och hittade min diagnos: Mortons neuralgi. För faktiskt så tycker jag inte att det är över själva benet jag är palpationsöm, utan mellan tredje och fjärde metatarsalbenet. Och det är “överrullningsfasen” i steget som gör ont

(Det förklarar visserligen inte avdomningen och svagheten i tårna, men man kan ju inte få allt här i världen)

4 reaktion på “Mortons neuralgi?

  1. åh, du är inte bara en krånglig patient, du är en krånglig patient som diagnosticerat dig själv – via internet! (precis som jag gjorde med mina onda armar…)

  2. Det är helt borta, lite domnad ibland bara. Jag gjorde inget särskilt med foten, det försvann av sig själv. Väntar på tid för MR av foten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>