Tillbaks i stan

Jaha, då var minisemestern i västsverige slut.

Innan vi åkte norröver hälsade vi på hos hästen Z. Han är allt bra skruttig nu. Mager och eländig, blöder näsblod, har konstant diarré. Men är relativt pigg och vid gott humör ändå. Han åt med glädje de äpplen jag hade med mig åt honom. Jag pussade och snusade på hans näsa och kliade honom på alla ställen där han gillar att bli kliad. I övermorgon finns han inte mer. Sorgligt, men rätt beslut.

När vi ändå var i närheten åkte vi och fikade hemma hos bror. Lillan hade tjatat om Nenne hela dagen, när bror var på toa på morgonen stod Lillan utanför och bankade och skrek på Nenne. Precis som hon gjorde när jag var på toa hos dem :) Faster hjärta Lillan!

Tja, sen dess har det inte hänt så mycket. Vi har fått chans att hyra ett hus utanför Örsundsbro. Vi ska åka och titta på det nästa vecka. Vi åkte och tittade på omgivningarna idag. Det ligger jättebra, mycket idylliska omgivningar. Huset ligger på en stor gård där de har hästar och jag tror de har en ridskola där. Huset är på ca 110 kvadrat, har 4 rok. Hyran är iofs ganska hög, men i praktiken blir det ca 1000 kr mer i månaden var för oss. Och det är det ju värt för att komma bort från Brottsunda och ut på landet!

Vi provkörde även vägen till Enköping, som kommer bli min nya pendlingsväg. Jag behöver köra ca 1½ mil på landsväg, sen är resten av vägen (ca 5 mil) på 110-väg. Jag får kortare resväg, men ffa snabbare.

Det är en bra kompromiss tills att vi hittar “vårt” hus. För vi vill verkligen inte bo kvar här i ghettot längre. Det är ju ganska bekymmersfritt att hyra också, trots att det nästan blir som “pengar i sjön”. Vi är ju inte ansvariga för huset, pajar nåt är det inte vi som måste fixa det. Och om man ser det så – hur mycket hade det kostat att hyra en så stor lägenhet i valfri förort till Uppsala. Minst lika mycket, skulle jag tro.

Jag hoppas att det ser fint ut inne i huset, i så fall slår vi till.

Imorgon ska min bil på service och jag har just ätit stuvade makaroner så att magen står i fyra hörn. Snart börjar jag jobba igen.

5 reaktion på “Tillbaks i stan

  1. Fika + uppdatering + säga hejdå till Livia innan hon åker är ett förslag till aktiviteter framöver!!! Annars kommer det ta ljusår att uppdatera dig i mitt liv! Kram

  2. Sparrisdarling >> Åffkårs! Jag är en smula immobil för tillfället pga bedrövligt illamående, men nåt ska vi väl kunna hitta på. Jag ringer dig!

    Sofia >> Japp, vi får väl se hur det ser ut inuti :) Spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>