Guaifenisin = Myolaxin

Första gången jag såg reklamen för Terracough, ett medel mot slemhosta, hoppade jag högt. “Det enda läkemedlet med guaifenisin”. Men… guaifenisin är ju den verksamma substansen i Myolaxin, tänkte jag, helt instinktivt, konstigt nog. Ja, det var konstigt att jag tänkte det rent instinktivt, alltså.

Myolaxin är nämligen ett muskelrelaxerande läkemedel som man anväder för farmakologisk kastning av häst. Dvs man använder det när man söver hästar, för att de ska lägga sig ner. Inte som ensamt preparat, naturligtvis, eftersom det inte är sederande eller sövande, bara muskelavslappnande. Hur kan jag minnas vad man anväder för att söva hästar?!

Nästa fråga – varför är Myolaxin bra mot slemhosta? Och hur?

Farmakologi är kul och jag är en hejare på verksamma substanser och generika. Kanske för att jag har en förkärlek för krångliga ord? :)

2 reaktion på “Guaifenisin = Myolaxin

  1. Spännande, funkar gör det i alla fall. Kunde sova första natten utan att hosta efter flunsan. Inget annat har hjälpt. Kanske slappnar den av något som behövs för att hosta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>